Hilsen fra sognepræsten

'Ingen er så tryg i fare'

v. Daniel Ettrup Larsen

Sognepræst Daniel Ettrup Larsen har i aktuelle video, taget udgangspunkt i Salme 23 og i salmen 'Ingen er så tryg i fare'.

For at se videoen tryk HER

Salmen har vi fået lov at bruge af 'A Hymn for Lily', fra deres sidste album; 'Kirken Den Er Et Gammelt Hus' 'Ingen er så tryg i fare' er af Lina Sandell. www.ahymnforlily.dk

vh. Daniel

Tidligere hilsner fra Daniel:

Påskehilsen fra tre flygtninge fra Burundi, Myanmar og Irak

- om håb i en krisetid

" Som sygeplejerske har jeg travlt med mit arbejde for at holde Danmark kørende. I disse dage tænker jeg meget på, hvordan min Gud har været med mig gennem krigen. Han har været med mig på flugten og givet mig et nyt liv i et fredeligt land. Han vil også være med mig nu i denne mærkelige tid. Derfor har jeg håb. Derfor tror jeg på, at solen igen vil skinne i morgen. Derfor kan jeg fejre påske.

Mediatrice Bizindavyi, Brønderslev / Sygeplejerske; flygtning fra Burundi

" Jeg tror på, at min Skaber er almægtig og altid til at stole på. Vi kan ikke altid forstå ham. Det ved jeg fra mit eget og mit folks liv. Men han har en plan med alt - om lykke, fremtid og håb (Jeremias' Bog, kap. 29). Jeg tror på, at han har alt levende i sin hånd. Derfor har jeg et håb om, at vi gennem denne krise må blive bedre til at leve sammen med hele Guds skaberværk i en global verden. Og så tror jeg på, at vi alle i denne påsketid kan være til opmuntring og trøst for dem, der sørger eller er bange. For krisen koster mange menneskeliv og påvirker os alle.

Biak Chin Par Lian, Skjern / Sygeplejerske; flygtning fra Myanmar

" Denne påske befinder vi os midt i en alvorlig verdensomspændende krise. Men ingen krise varer evigt. Et langt liv har lært mig, at vi aldrig er forladt af Gud. Lige nu er min kone og jeg i selvisolation i vores lejlighed i Københavns Nordvestkvarter. Som 79-årig hjerteopereret er jeg selvsagt i risikogruppen. Men vi har oplevet ting, der er værre. Det er ikke første gang, at vi ikke har kunnet gå ud i længere tid. Under Golfkrigen kunne vi ikke forlade vores hus i 40 dage. Bomberne faldt omkring os, og vores hus kunne blive ramt når som helst. Der var ingen telefon, ingen elektricitet og svigtende vandforsyning. I Danmark har vi alt, hvad vi behøver, og med moderne teknologi og sociale medier er vi på ingen måde isoleret, selv om vi ikke kan være sammen med vores børn eller andre. Jeg prøver at finde de positive ting: Jeg glæder mig over de mange, der hver dag bliver raskmeldt. Jeg glæder mig over, at mange kristne samles til bøn og bibellæsning hjemme, når de ikke kan gå i kirke. Vi har tid til at ringe til mennesker, som vi ikke har talt med længe. På den måde bliver venskaber styrket og vores liv rigere. Og så fortsætter vi med at bede for vores verden og hente styrke hos vores Gud. Han har omsorg for os, også når vi ikke kan se lys for enden af tunnellen. Han er vores lys. – Glædelig påske med Habakkuks Bog 3,17-19.

Adnan Dahan, København / Tidl. konsulent i UNICEF og formand for Tværkulturelt Center; flygtning fra Irak

(Daniel var tidligere ansat i Folkekirkens Tværkulturelle Center under Ribe Stift)