Når børn mister

- Jeg har aldrig været til en begravelse før, så jeg ved ikke, hvad der skal ske henne i kirken. Og hvor er bedstefar egentlig henne nu, hvor han er død? Hvordan får han en plads henne på kirkegården, så vi kan besøge ham der? Og hvad gør jeg, når det hele tiden trykker herinde i mit bryst, så det føles, som om jeg er ved at eksplodere, fordi jeg bare er så ked af det?

Tøjdyret Snapper har mange spørgsmål, da hendes bedstefar dør, og sammen med sin fætter Topper sætter hun sig for at finde svar på nogle af de mange spørgsmål, der dukker op hos børn, når de mister et menneske, de har kær.

I filmen ”Om at miste – når nogen dør” tager Snapper hen til præsten Niels for at finde ud af, hvor bedstefar er nu, og hvad hun selv skal gøre med alt det ”ked af det”, der sidder inde i hendes bryst. Og Topper tager til bedemanden, blomsterhandleren og på kirkegården for at undersøge, hvad der nu sker med bedstefar. I filmen ”Om at miste – begravelsen” møder Snapper og Topper præsten Niels henne i kirken for at se, hvordan sådan en begravelse egentlig foregår, og blive klogere på ritualet, musikken og hvorfor vi tager til den fælles afsked i kirken i stedet for hver især at ligge hjemme under dynen og være kede af det.

Når nogen dør

Begravelsen