Sorggruppe

Denne sorggruppe er for voksne der - ved dødsfald - her mistet et menneske der har stået dem nær.

Få en kort introduktion til Sorggruppens tilbud i denne video.

Sorggruppe for voksne.

En sorggruppe er et sted, hvor du kan mødes med andre, som har mistet en elsket person og ligesom du gerne vil leve videre.
Du kan opleve, at du ikke er alene i verden med alle de svære følelser.
Du vil i trygge rammer få mulighed for at få øje på, at det du går igennem er normalt, også selvom det hele er uoverskueligt og tungt.
Det er helende og udviklende at dele sine inderste tanker med andre i en gruppe, hvor alle "bærer sorg".
Sorggrupperne består af 5-8 deltagere og to personer, der er oplært i at lede en sorggruppe.

At miste er en del af livet og for mange er det svært at leve videre. For at komme videre er der mange tanker og følelser, der skal gennemleves. Mennesker, på forskellige stadier af deres sorgarbejde, har stor nytte af at være sammen med andre, der er i samme situation. Her er en tryg gruppe, hvor du kan arbejde med dine personlige tab.
Der er efter ca. 2 timers sorgarbejde god tid til en kop kaffe/te og snak.
Det er gratis at være med i en sorggruppe, dog betales 10 kr. for kaffe/te.

Mødetid er hver mandag.

Alle har tavshedspligt.

Husregler for sorggruppen

1. Tavshedspligt

2. Åbenhed

3. Ansvar for gruppen mht. mødepligt

4. Afbud, kun når det er absolut nødvendigt til en af gruppelederne. Kontakt numre udleveres ved opstart i gruppen.

5. Villig til at skrive breve eller på anden måde arbejde målrettet med sorgen

6. Struktur

7. Altid 2 gruppeledere til stede

8. Samtalen ledes af en gruppeleder

9. Sorggruppen 3 timers varighed:

2 timer i gruppen med gruppeledere,

1 time til kaffe uden gruppeledere

Grundlaget for ledelse af sorggruppe

Vi ønsker at udøve almen menneskelig omsorg,
og har et håb om at gøre en forskel, for mennesker i sorg.

Mennesker der lider under sorgens vilkår, med følelser af ensomhed, forladthed, skyld ,vrede har tit gavn af at dele tanker og oplevelser med andre i samme situation.
Vi har gennemført et kursus om sorggruppeledelse i vinteren 2008.

Vores undervisning har taget udgangspunkt i bogen "Den nødvendige smerte" af Marianne Davidsen Nielsen. Vores bagland ang. støtte og økonomi er: Zions kirke samt Aflastningstjenesten Esbjerg ledet af Ingrid Bang.

Uddrag af brev fra tidligere gruppedeltager:

"Hvordan I pludselig havnede i avisen og stod der med fremstrakte arme, klar til at hjælpe mig videre i mit liv, er stadig noget jeg stopper op og funderer over. Jeg stod hjælpeløs med hænderne ned langs siden og syntes, at jeg ikke kom videre."

"Jeg havde haft fat i flere instanser både psykolog og min læge. Havde brug for noget jeg ikke helt vidste hvad var, og så pludselig var I der. Jeg læste artiklen (i Budstikken) og følte at I talte direkte til mig. Alt det I skrev beskrev mere præcis end noget andet mit liv lige præcis der, hvor jeg var. I tog imod mig på en sådan måde at jeg tænkte det er ikke muligt, hvis ikke jeg kom i den gruppe ville jeg blive rigtig ked af det."
"Heldigvis fandt I en plads til mig og selvom vi var en umage sammensat gruppe, kunne jeg ikke forestille mig en mere homogen sammensætning. I skal have tak for det I har gjort for mig, ladet mig græde og hulke mig igennem mine smertefulde breve og hjulpet mig med at komme videre med mit liv."

"I har været med i min helingsproces, som selvfølgelig fortsætter. Det er med bedrøvelse jeg siger farvel til jer. I vil være en del af mine tanker fremover."

Hvem er vi?

Mogens Maagaard (kontaktperson)
tlf. 2870 2008
Zions Kirke, Esbjerg